Ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλά παραδείγματα συνδικαλιστικών διώξεων από την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής αξιοποιώντας στο μέγιστο, τον νόμο – έκτρωμα Χατζηδάκη. Μετά τις απολύσεις και τις δικαστικές διώξεις, επιστρατεύτηκαν την Παρασκευή και αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από το ΣΒΕΟΔ στο κατάστημα της Λεωφόρου Μεσογείων ενάντια στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου που είχε προηγηθεί γιατί συμμετείχε όπως καταγγέλλει το σωματείο στην απεργία στις 6 Μάη.

Η αστυνομία, σε συνεννόηση με την εργοδοσία, προσήγαγε τους συναδέλφους εφαρμόζοντας το νόμο – έκτρωμα σε ακόμα μια προσπάθεια τρομοκράτησης των αγώνων των εργαζομένων. Βασικό στόχο έχουν να μας φιμώσουν ,να μας αποκόψουν από τα σωματεία , μας θέλουν να μην αντιδράμε, να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους συναδέλφους της Γενικής Ταχυδρομικής να καταδικάσουν τέτοιου είδους επιθέσεις, να αντιδράσουν εδώ και τώρα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να μείνουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια, πρέπει να απαντήσουμε μαζικά και οργανωμένα μαζί με το σωματείο μας, αυτό είναι που τους φοβίζει και αυτό θέλουν να σπάσουν.

Εμείς λέμε ότι δεν πρόκειται να τους περάσει!

Οι εξελίξεις αυτές μας αφορούν όλους και πρέπει να μας βρουν ακόμα πιο δυνατούς, ακόμα πιο αποφασιστικούς. Όλες αυτές οι εξελίξεις πατάνε πάνω στους αντεργατικούς νόμους και στο νόμο- έκτρωμα Χατζηδάκη που επιβάλει και νομιμοποιεί ένα σωρό τέτοιες πρακτικές όπως τη συνδικαλιστική δίωξη, τη διάλυση των σωματείων, το πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας, τα ηλεκτρονικά μητρώα και ψηφοφορίες, την 10ωρη εργασία κ.α.

Όσο δεν αντιδράμε θα δίνεται ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα στην εργοδοσία να ανοίγει δρόμο σε ακόμα πιο ευέλικτες μορφές εργασίας απαλλάσσοντάς την από την όποια υποχρέωση έχει απέναντι μας, μετατρέποντάς μας σε δούλους του 21ου αιώνα.

Συνάδελφοι, η οργή που έχουμε μέσα μας, πρέπει να την εκφράσουμε μέσα από τον συλλογικό μας οργανωμένο αγώνα!

Καλούμε όλα τα Επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν στην πράξη την εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής που εξακολουθεί με διώξεις να τρομοκρατεί και να απειλεί τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει εκτοξευτεί, η προστασία των δικαιωμάτων μας και της υγείας μας απειλείται, η Γενική Ταχυδρομική παίζει βρόμικα εις βάρος μας!

Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμα πιο αποφασισμένους ακόμα πιο ενωμένους, όσο συνεχίζουν να υποτιμούν τη δύναμη μας, αυτή της οργανωμένης πάλης και διεκδίκησης του αγώνα μας!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ

· ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

· Ο ΝΟΜΟΣ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

· ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ 7ΩΡΟ- 5ΗΜΕΡΟ- 35ΩΡΟ

· ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

· ΠΑΡΟΧΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΘΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ

· ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ