ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ACS ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Μ.Α.Ε.Ε.

ΑΘΗΝΑ, ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 6       ΜΕΛΟΣ Ο.Ι.Υ.Ε. – Ε.Κ.Α.       Α.Α. 18274 ΕΙΔ. 4686/3/3/92

                                                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                               Αθήνα 28/1/2022

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,

Την Δευτέρα 24/1/2022, όλοι οι εργαζόμενοι ταλαιπωρήθηκαν και κινδύνεψαν από την ολιγωρία της κυβέρνησης και εντέλει με το να ΜΗΝ την ορίσει ως ημέρα Αργίας!

Οι εργαζόμενοι στη διανομή και τις μεταφορές-ταχυμεταφορές πραγματικά με κίνδυνο της υγείας και της ασφάλειας τους παραδόθηκαν στο χιονιά. Αφεθήκαμε όντως στην ευθύνη των εργαζομένων και συναδέλφων για να διακοπούν τα εξωτερικά δρομολόγια από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 24/1/2022! Από τύχη δεν είχαμε ατυχήματα και στο τσακ δεν εγκλωβίστηκαν συνάδελφοι της ACS στην Αττική οδό! Και σωστά διακόπηκαν έως και ακυρώθηκαν εντελώς οι βάρδιες του κέντρου διαλογής.

Σαν να μην έφτανε η κάκιστη επιλογή να ΜΗΝ κηρυχτεί ημέρα αργίας η Δευτέρα, από το απόγευμα της Τετάρτης με αόριστη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, προκύπτουν νεότερα απαράδεκτα: αναστέλλεται η υπηρεσία διανομής τροφίμων και ταχυδρομικών υπηρεσιών στις περιοχές που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία. Κάποια κανάλια και ΜΜΕ ενημέρωναν πως αυτό ισχύει και για την Παρασκευή 28/1/2022. 

Όμως επίσημη ανακοίνωση βγήκε με ΦΕΚ αργά το βράδυ 22:40 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 26/1/2022 και μόνο για την Πέμπτη 27/1/2022:  «αναστέλλεται η παροχή των υπηρεσιών διανομής τροφίμων σε καταναλωτές και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) με δίκυκλα οχήματα» αρχικά για την Περιφέρεια Αττικής και Κρήτης και ξεκαθαρίστηκε ότι η αναστολή αυτή αφορούσε τελικά μόνο τα δίκυκλα και όχι τα αυτοκίνητα!

Τα ίδια έγιναν και ανακοινώθηκαν εχθές Πέμπτη στις 23:09 πάλι τα μεσάνυχτα! Για σήμερα Παρασκευή 28/1/2022 μόνο για την περιφέρεια Αττικής πάλι μόνο για τα δίκυκλα.

Δηλαδή, για τις υπηρεσίες διανομής τροφίμων σε καταναλωτές και ταχυδρομικών υπηρεσιών (courier) με δίκυκλα οχήματα, αντί να επεκταθεί ξεκάθαρα η αργία από 25 και 26/1/2022 και στις 27 και 28/1/2022, ορίστηκε (αόριστα) η… αναστολή τους. Έτσι η κυβέρνηση ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στους εργοδότες να πιέσουν τους οδηγούς δικύκλου για κανονική άδεια, ή ακόμα χειρότερα να τους κοπεί μεροκάματο ή μεροκάματα!

Ως μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Ι.Υ.Ε.) από εχτές 27/1/2022 ζητήσαμε και στάλθηκε σχετικό υπόμνημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας από την (Ο.Ι.Υ.Ε.) για την διασφάλιση των ημερομισθίων των οδηγών δικύκλου.  

Σε σχετική ανακοίνωση της η Ο.Ι.Υ.Ε αναφέρει: «Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας με το υπόμνημα που αποστείλαμε σήμερα να βγάλει ξεκάθαρη οδηγία και να διασφαλίσει το ημερομίσθιο των διανομέων με δίκυκλο των πληττόμενων περιοχών για την 27η και 28η Γενάρη».

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι, οδηγοί δικύκλου

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Να μην υπογράψει κανείς έντυπο αίτησης αδείας για 27 και 28/1/2022.

Επίσης, η όποια προσπάθεια ΜΗ διευκόλυνσης της Τηλεργασίας σε εσωτερικούς υπαλλήλους είναι εξίσου απαράδεκτη καθώς προφανώς είναι έμμεσος τρόπος για χρήση κανονικής άδειας.

Για το Δ.Σ. αγωνιστικά

                                                   Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας 

                                       Αντώνης Παπακώστας                                       Θόδωρος Μπερδές