Το συνδικάτο μας μετά από καταγγελίες που έλαβε από πολίτες, σήμερα 26/1/2022 έκανε παρέμβαση στο franchise κατάστημα της ACS στο Χαϊδάρι ώστε να σταματήσουν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε επικίνδυνες συνθήκες. Μετά από την παρέμβαση του συνδικάτου μας, διασφαλίστηκε ότι το κατάστημα, το οποίο δούλευε κανονικά σήμερα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία ακόμα και για την ζωή των συναδέλφων μας, να κλείσει.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και στις «παροτρύνσεις» των εργοδοτών τους να δουλέψουν σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Να μη δεχτούν, είτε κάτω από την πίεση της εντατικοποίησης της δουλειάς, ότι τις επόμενες μέρες θα έχει πολύ δουλειά αν δεν κάνουν παραδόσεις αυτές τις μέρες, είτε κάτω από την πίεση για τα μεροκάματα, ότι θα πληρωθούν ως αργία αυτές τις μέρες, είτε κάτω από τους γενικότερους εκβιασμούς, να ριψοκινδυνέψουν την υγεία και την ασφάλεια τους. Να έρθουν άμεσα σε επαφή με το συνδικάτο μας!
Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Και αυτές τις μέρες, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όλοι μαζί οργανωμένα δε θα επιτρέψουμε να κινδυνέψει κανένας συνάδελφος. Και τις επόμενες μέρες, μόλις σταματήσει η κακοκαιρία, δε θα επιτρέψουμε στο όνομα των πολλών απαράδοτων αντικειμένων να δουλέψουν οι εργαζόμενοι εξαντλητικά ωράρια και παραδόσεις.