Όλοι στην απεργία που  προκήρυξε το ΣΕΤΤΑ (Συνδικάτο Εργατο/λων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής) τη Δευτέρα 29/11/2021.

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τα αιτήματά τους για:

  • Κατάργηση της Ενοικιαζόμενης Εργασίας- Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε Αορίστου στην εταιρία ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα.
  • Αναγνώριση τριετιών
  • Αυξήσεις στους μισθούς 851 βασικό μισθό, τώρα!
  • Να δοθούν οι άδειες όπως προβλέπεται από το νόμο
  • Παροχή μέσων προστασίας κάθε 2 χρόνια
  • Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλαδου

Η ενοικιαζόμενη εργασία είναι γνωστή και στο δικό μας κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής καθώς είναι στρατηγική επιλογή κυβερνήσεων και εργοδοτών.  Σε πολλές εταιρείες εργαζόμενοι που δουλεύουμε πλάι πλάι στην ίδια ομάδα, μπορεί να έχουμε άλλη σύμβαση, άλλο εργοδότη, άλλα δικαιώματα! Σαν ΣΕΤΗΠ έχουμε συμπεριλάβει για τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους συγκεκριμένα αιτήματα μέσα στην πρόταση για κλαδική ΣΣΕ που έχουμε επεξεργαστεί. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Συνάδελφοι, μας θέλουν νοικιασμένους, χωρίς κανένα δικαίωμα, απομονωμένους μακριά από τα σωματεία μας και από κάθε μαζική-ζωντανή διαδικασία, με το άγχος  και την αβεβαιότητα, με το φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουμε δουλεία. Ψήφισαν το νόμο- έκτρωμα Χατζηδάκη για να βάλουν ταφόπλακα στα δικαιώματα μας, να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους σκλάβους!

Δε θα τους περάσει!

Οι εργαζόμενοι έχουμε δύναμη-Οι νίκες σε cosco και e-food δείχνουν τον δρόμο!

Συσπειρωμένοι στα συνδικάτα μας, με ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, συντονισμένοι πανελλαδικά με όλα τα ταξικά σωματεία που βαδίζουν στην ίδια κατεύθυνση, διεκδικούμε ότι είναι σύγχρονο να απολαμβάνουμε σαν εργαζόμενοι τον 21ο αιώνα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ