Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών εδώ και πολύ καιρό ζούμε την απόλυτη εντατικοποίηση, με τα ωράρια να μας έχουν εξαντλήσει , δουλεύοντας χωρίς καθόλου ξεκούραση, χωρίς να παίρνουμε τις  άδειες μας, με τον κίνδυνο για εργατικά ατυχήματα να αυξάνεται . Από την αρχή του μήνα η Θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο Αττικής έφτασε να ξεπεράσει και τους 40 βαθμούς υπό σκιά. Ο κλάδος μας κάθε  χρόνο έρχεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα του καύσωνα που βάζει σε κίνδυνο την υγεία  μας!

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία  έχουν  τεράστιες ευθύνες που επιβάλλουν σε εμάς που εργαζόμαστε στη διανομή και σε χώρους δουλειάς που ο κλιματισμός είναι ή ανεπαρκής ή ακόμα και ανύπαρκτος, να δουλεύουμε σε συνθήκες καύσωνα! Η  σημερινή κυβέρνηση ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ζωή του εργαζόμενου σήμερα δεν έχει καμία απολύτως αξία μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και γι’ αυτό το λόγο γυρνούν την πλάτη τους χρόνια τώρα στα αιτήματα μας που αφορούν την διασφάλιση της υγείας και προστασίας μας. Με το νομοσχέδιο- έκτρωμα που ψηφίστηκε πριν ένα μήνα περίπου γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη η δουλειά μας σήμερα αφού στην ουσία τα 10ωρα και τα 12ωρα δουλειάς  για τον κλάδο μας νομιμοποιούνται!

Απαιτούμε  την διασφάλιση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας εδώ και τώρα!

Κανένα δρομολόγιο να μην βγει τις μέρες που το θερμόμετρο φτάνει τους 38 βαθμούς κελσίου.

Το ΣΕΤΤΑ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου των Ταχυδρομείων- Ταχυμεταφορών που εργάζονται στην διανομή  να μην υποκύψουν κάτω από την πίεση των εργοδοτών τους και να εργαστούν σε συνθήκες υψηλού καύσωνα.

Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσει άμεσα με το Συνδικάτο του, το ΣΕΤΤΑ!

Το ΣΕΤΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο Σωματείο τους και να παλέψουν ενάντια στην  επίθεση των  δικαιωμάτων τους! Όλοι μαζί ενωμένοι να  υπερασπιστούμε το δικαίωμα της διακοπής της εργασίας (εξωτερική εργασία) κατά την διάρκεια του καύσωνα. Κάθε εργαζόμενος με μηχανάκι , αυτοκίνητο ή πεζός μαζί με το κλαδικό του Συνδικάτο και με όπλο την ενότητα των εργαζομένων του   κλάδου να βγει μπροστά και να απαιτήσει !

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για τη προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων!

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

  • Να απαγορευτεί η διανομή από 38 βαθμούς και άνω στον καύσωνα.
  • Να μην χαθεί μεροκάματο ή ημέρα άδειας.
  • Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Μόνο με οργάνωση της πάλης μας για αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει, αυτή με δικαιώματα που θα βάζει στο επίκεντρο τις βασικές μας ανάγκες! Μόνο ο δρόμος της πάλης είναι αυτός που μπορεί να ανατρέψει το άθλιο εργασιακό καθεστώς που ζούμε!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

•      ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (ΚΡΑΝΟΣ, ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΗΧΑΝΗΣ, ΝΕΡΟ, ΧΥΜΟ, ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ)
•      ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  • 7ωρο-5μέρο- 35ωρο ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ
  • ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΤΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΜΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 10ΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ

Τηλ. Επικοινωνίας: 6975761980, 6974264094, 6973906823, 695509913, 6971596842