ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ
ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία στις 10 του Ιούνη βροντοφώναξαν και απαίτησαν να παρθεί πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο. Δεν βελτιώνεται, δεν  διορθώνεται!  Η απεργία στις 10 του Ιούνη μας γεμίζει αισιοδοξία.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας με τη στάση τους σε μία από τις πιο μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, απέδειξαν και στην πράξη ότι όταν ο εργάτης θέλει μπορεί να σηκώσει κεφάλι, να σταθεί όρθιος απέναντι σε κυβέρνηση – εργοδοσία και τους υπηρέτες τους εργατοπατέρες. Ότι μπορεί να διεκδικήσει και να επιβάλλει να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα, να διεκδικήσει αυτά που του αξίζουν, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, ζωή με αξιοπρέπεια. Η δύναμή μας είναι η μαζική συμμετοχή στα σωματεία μας, με γραμμή ρήξεις με κυβέρνηση – εργοδοσία – ΕΕ και τα στηρίγματά τους στο εργατικό κίνημα.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ – ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας συνεδρίασε στις 12 Ιούνη, προκειμένου να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας. Προχωράμε σε νέα απεργιακή απάντηση στις 16/6 και συμμετοχή στο Συλλαλητήριο. Καλούμε τους εργαζόμενους με περισσότερο θάρρος να κάνουν το βήμα και αυτή τη φορά, να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί στην μάχη της υπεράσπισης της ζωής μας.

Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα που με τη στάση τους οδηγούν στη αποκλιμάκωση κάνοντας πλάτη στη κυβέρνηση να περάσει με μεγαλύτερη ευκολία το νομοσχέδιο.

Το σαθρό επιχείρημα ότι δήθεν οι εργαζόμενοι δε θέλουν δεύτερη απεργία δε μπορεί να σταθεί πουθενά. Οι εργαζόμενοι έδειξαν τη θέλησή τους με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 του Ιούνη.

Καλούμε τους συναδέλφους να τους απομονώσουν, να βγάλουν συμπεράσματα για τον επιζήμιο ρόλο τους στο κίνημα. Να δώσουν απάντηση στην εργοδοσία και τα τσιράκια της με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις κινητοποιήσεις στις 16 του Ιούνη.

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις για τη νέα απεργιακή κινητοποίηση. Με τη δράση τους μαζί με το κλαδικό ΣΕΤΤΑ να συμβάλλουν ώστε να εκφραστεί η συσσωρευμένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας. Η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων θα είναι παρακαταθήκη και για τη μάχη της υπογραφής των επιχειρησιακών ΣΣΕ που έχουμε μπροστά μας, που αν περάσει το νομοσχέδιο θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Το ΣΕΤΤΑ καλύπτει με την απόφασή του όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και αυτή η απόφαση έχει κοινοποιηθεί έγκαιρα σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Όλοι στην απεργία στις 16 Ιούνη
Όλοι στην συγκέντρωση 10:30 Σύνταγμα
και στο συλλαλητήριο στις 17:00 έξω από τη Βουλή