ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΤΑ 9:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για τα εργασιακά είναι αιτία πολέμου για τον κάθε εργαζόμενο. Ένα νομοσχέδιο πραγματικός οδοστρωτήρας που επιδιώκει να κατεδαφίσει όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια! Ορισμένα από τα πολλά που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι:

  • 10 -13 ώρες δουλειάς την ημέρα, ως 78 την εβδομάδα χωρίς να πληρώνονται οι υπερωρίες,
  • Πλήρης κατάργηση της Κυριακής Αργίας, με τον κλάδο μας να αναφέρεται πρώτος στο νομοσχέδιο
  • Νέο χτύπημα στην συνδικαλιστική δράση με την κατάργηση του Σ.ΕΠ.Ε,
  • Μεγαλύτερα εμπόδια στην απεργία, που θα θεωρείτε εγκληματική ενέργεια ή στην καλύτερη περίπτωση συμβολική πράξη, αφού οι απεργοί θα είναι όσοι επιτρέπει το κράτος των εργοδοτών
  • Απελευθέρωση των απολύσεων ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση.

Στον κλάδο μας που πάνω από 1 χρόνο δουλεύουμε ασταμάτητα 10ωρα και 12ωρα, με το νέο νομοσχέδιο θα δουλεύουμε τσάμπα χωρίς να πληρωνόμαστε υπερωρίες, με μισθούς πείνας, όποτε και όταν θέλει ο εργοδότης, με ότι ωράριο θέλει.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

Απέναντι στον πόλεμο που έχουμε με την κυβέρνηση, την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο πρέπει να μπούμε όλοι στη μάχη να τους χαλάσουμε τα σχέδια, που μας θέλουν σκλάβους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί με σκυμμένο το κεφάλι. Δε θα συναινέσουμε στη σφαγή μας. Έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε εμπόδια, να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε ζωή με αξιοπρέπεια, δουλειά με δικαιώματα.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ , ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

Τώρα όσο ποτέ η ανάγκη το επιτάσσει να μας βρουν ενωμένους όλους τους εργαζόμενους σαν μια γροθιά! Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια τους. Οργανώνοντας την πάλη μας στον κάθε χώρο δουλειάς, στο κάθε γραφείο, στήνοντας επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές του ΣΕΤΤΑ. Βασική προϋπόθεση της ενότητας της πάλης μας στον κλάδο είναι η μαζικοποίηση του κλαδικού μας σωματείου του ΣΕΤΤΑ, που με το πλαίσιο πάλης, τη δράση του και τις πρωτοβουλίες του κάνει προσπάθεια για να εκφραστεί μαζικά και ενιαία η απάντηση των εργατών του κλάδου μας κόντρα σε ότι βιώνουμε τόσα χρόνια. Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο το ΣΕΤΤΑ. Με την ισχυροποίηση του ΣΕΤΤΑ μπορούμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα σε εργοδοσία, να δυναμώσει η φωνή μας.

Καλούμε τα μέλη του ΣΕΤΤΑ να πρωτοστατήσουμε στους χώρους δουλειάς μας, να βγούμε μπροστά φτιάχνοντας σωματειακές επιτροπές, απεργιακές επιτροπές ,να προκαλέσουμε εμείς οι ίδιοι συνελεύσεις γραφείων όπου θα παίρνονται αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία ενάντια σε νέους και παλιούς αντεργατικούς νόμους.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!

Καλούμε όλα τα Επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου να οργανώσουν την απεργία με όλους τους τρόπους. Να δώσουμε μάχη να παγώσουν οι χώροι δουλειάς, να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας με απεργούς. Το ΣΕΤΤΑ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του κάθε σωματείου, του κάθε συναδέλφου που οργανώνει την απεργία.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας!

Οι απεργίες του Νοέμβρη και της 6η Μάη οι αγώνες που δόθηκαν από εκατοντάδες συνδικάτα απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα όταν η ηγεσία της ΓΣΕΕ τις χαρακτήριζε γελοίες, οι μεγάλες κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας για την διασφάλιση της προστασίας της υγείας, οι κλαδικές κινητοποιήσεις που ξεσπούν τους τελευταίους μήνες η πετυχημένη συγκέντρωση στις 3/6 ενάντια στο νομοσχέδιο, η κατά μέτωπο σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, είναι σήμερα ο μόνο δρόμος που μπορεί να εμποδίσει τους σχεδιασμούς τους, να τους αποτρέψει, να φέρει νίκες. Είναι ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ και αυτόν πρέπει να ακολουθούμε!

Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας να προσπεράσουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία  στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Μήνες τώρα δίνει ρεσιτάλ θερμού υποστηρικτή των κυβερνητικών μέτρων  για να περάσει το αντεργατικό τερατούργημα, το νομοσχέδιο έκτρωμα! Αυτές τις μέρες έχουν καρφωθεί από μόνοι τους, καθώς την ώρα που ο Χατζηδάκης ανέφερε πως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου το γνώριζαν πολύ καιρό τώρα όλοι τους, και η εργατοπατερίστικη ομάδα της ΓΣΕΕ, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν πως μέσα στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται μέτρα και διατάξεις που αρχικά δεν υπήρχαν μέσα στο νομοσχέδιο. Οπότε και γνώριζαν καλά και συνδιαμόρφωναν τα μέτρα χέρι – χέρι με την κυβέρνηση!

Απομονώνουμε και καταδικάζουμε τις δυνάμεις εκείνες που δεν τοποθετούνται ξεκάθαρα για την απεργία. Που αντί να οργανώνουν μέσα στους χώρους δουλειάς την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο υπονομεύουν την απεργία και κάθε προσπάθεια αντίστασης και οργάνωσης. Που λένε τάχα μου ότι δεν καίνε την απεργία γιατί θα την χρειαστούν αργότερα! Σήμερα που καταργούν το 8ωρο, την Κυριακή, το δικαίωμα στο συνδικαλισμό όσο ποτέ χρειάζεται οργάνωση, απεργιακή απάντηση!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10/6!