6 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΜΑΖΙΚΑ – ΤΑΞΙΚΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Η 1η Μάη είναι ημέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο, το Μάη του 36, την 1η Μάη του 1924,του 200 κομμουνιστές της Καισαριανής!

Την Πέμπτη 6 Μάη τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά! Με φωτεινό μας παράδειγμα την περσινή 1η Μάη που τα συνδικάτα έστειλαν μήνυμα ελπίδας σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι τίποτα δεν μπορεί να φιμώσει την εργατική τάξη, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους αγώνες μας!

Εδώ και 1 χρόνο η πανδημία μας έχει τσακίσει μετρώντας τους νεκρούς στην χώρα μας να έχουν πλέον ξεπεράσει τους 9.000 και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται συνεχώς, αποκαλύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και τις τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή του λαού.

Την ίδια στιγμή με την κοροϊδία του self-test κυβέρνηση και εργοδοσία μεταφέρουν για άλλη μια φορά τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους, ρίχνοντας τα όλα στην «ατομική ευθύνη». Η λογική της αυτοεξέτασης όχι μόνο προοδευτική δεν είναι, αντίθετα είναι βαθιά οπισθοδρομική. Απαιτούμε ενίσχυση του συστήματος υγείας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ να έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα τεστ στους χώρους δουλειάς.

Οι ζωές μας για τα κέρδη τους

Η κυβέρνηση με το νόμο που θα φέρει το επόμενο διάστημα κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη.

135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιλέγει να το καταργήσει, να νομοθετήσει τα ανεξάντλητα ωράρια, την απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο.

Στον κλάδο μας των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών, όπου όλοι οι εργαζόμενοι από την αρχή της πανδημίας δουλεύουμε στο κόκκινο στην πρώτη γραμμή, χωρίς να έχουμε πάρει ανάσα με ελλειπή μέτρα προστασίας, με δεκάδες κρούσματα στα Κέντρα Διαλογής- HUB, με ατελείωτα ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες, 7ήμερη εργασία καταργώντας ακόμα και τις Κυριακές, ελαστικές μορφές εργασίας με δεκαπενθήμερες και μηνιαίες συμβάσεις. Έρχεται τώρα η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο να νομιμοποιήσει την ακραία εκμετάλλευση δίνοντας γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες σε βάρος των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας, έχοντας μάλιστα το θράσος να μιλάει για δήθεν «εθελοντικές» συμφωνίες και συναίνεση του εργαζόμενου στην επίθεση που δέχεται καθημερινά! Αρκεί μόνο να θυμηθούμε περιστατικά στον κλάδο μας το προηγούμενο διάστημα, με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας στην Γενική Ταχυδρομική στα Γλυκά Νερά και την οξυμένη επίθεση που δέχεται το επιχειρησιακό σωματείο της Γενικής Ταχυδρομικής από την εργοδοσία για να καταλάβουμε ότι ο νόμος που έρχεται έχει αποκλειστικό σκοπό να εντείνει την εκμετάλλευση!

Αλήθεια πόσοι συνάδελφοι στον κλάδο μας αναγκαστήκαμε «εθελοντικά» να δουλέψουμε 10ωρα και 12ωρα κάτω από τον φόβο της απόλυσης, ή λόγω του ελάχιστου μισθού που παίρνουμε; Πόσο ελεύθεροι είναι οι συμβασιούχοι, οι ενοικιαζόμενοι, οι εργαζόμενοι στα franchise να επιλέξουν πόσες ώρας θα δουλεύουν; Οι μόνοι ελεύθεροι είναι οι εργοδότες, ελεύθεροι να επιλέξουν πόσες ώρες και πως θα μας ξεζουμίσουν. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε εργοδοσία και κυβέρνηση.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Ενωμένοι, δυνατοί, να μη κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, τις ανάγκες μας!

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις επιδημίες, να ονειρευόμαστε, να ζούμε ανθρώπινα!

ΤΗΝ 6Η ΜΑΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Η μόνη ελπίδα σήμερα, ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας βγάλει μπροστά είναι αυτός της  οργανωμένης  πάλης! Ο δρόμος της πάλης των ενωμένων σαν μια γροθιά εργατών που υψώνει ασπίδα αντίστασης στις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης!

 • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας. Μονιμοποίηση του προσωπικού. Επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών.
 • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας και όχι των εργαζομένων.
 • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
 • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια κενά. Συμβάσεις αορίστου χρόνου – πλήρης απασχόλησης.
 • Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενταγμένες στην Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των μητρικών εταιριών, με ισχύ και στους εργαζόμενους στις franchise επιχειρήσεις.
 • Ανθρώπινοι ρυθμοί δουλειάς. Αυστηρή τήρηση του 5μέρου – 8ώρου. Σε περίπτωση εργασίας πέραν του 8ώρου, πληρωμή της υπερωριακής εργασίας, χωρίς αυτό να γίνει καθεστώς, να αποτελέσει μόνιμη πρακτική από πλευράς του εργοδότη.
 • Διεκδικούμε 7ωρο-πενθήμερο-35ωρο στον κλάδο μας.
 • Υπερασπιζόμαστε την Κυριακή Αργία, μέρα ξεκούρασης μας.
 • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Σύγχρονοι όροι δουλειάς και αμοιβής κατοχυρωμένοι με Κλαδική ΣΣΕ.
 • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στις εργολαβικές εταιρίες, στους πράκτορες και τα franchise ως προϋπηρεσία σε όλες τις εταιρίες του κλάδου.
 • Κατάργηση του θεσμού του franchise και των πρακτόρων που αξιοποιούνται και αυτά ως μέσο για να πέφτουν οι μισθοί στον κλάδο.

Δυναμώνουμε τα σωματεία μας

Οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας συνδικάτο ΣΕΤΤΑ.

Απαντάμε δυναμικά στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ:

ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ- ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ-ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ!

6 ΜΑΗ – ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΤΙΣ 10 πμ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΤΑ 9:15 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ