Το Συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο μας μαζικά να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή 8 Νοέμβρη, στις 10:30 το πρωί. Είναι ώρα αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Να εμποδίσουμε με τους αγώνες μας την κυβέρνηση και τους εργοδότες να φέρουν νέο χτύπημα στους όρους δουλειάς μας , στους μισθούς μας, όπως σχεδιάζουν.

Η κυβέρνηση μέσα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έδωσε το σύνθημα για τη νέα επίθεση στους εργαζόμενους και το λαό, μοιράζοντας ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο. Ετοιμάζουν νέα επίθεση στο ασφαλιστικό, καταργούν την όποια προστασία  είχε απομείνει για την πρώτη κατοικία, εμπορευματοποιούν παραπέρα το ρεύμα, το νερό, την υγεία.

Μήνες τώρα από την αρχή ακόμα της πανδημίας εμείς οι  εργαζόμενοι στα Ταχυδρομεία –Ταχυμεταφορές δουλεύουμε στην πρώτη γραμμή βιώνοντας εντατικοποίηση,  τρομοκρατία, μισθούς πείνας, απλήρωτα μεροκάματα, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, μη τήρηση της κανονικής μας άδειας, δουλειά το Σαββατοκύριακο, αναγκαστική αλλαγή βαρδιών,  απολύσεις  κ.α.  Ειδικά σήμερα που η δουλειά μας έχει τριπλασιαστεί  το μόνο που μας ζητούν τα αφεντικά είναι να βάλουμε κι άλλο πλάτη αντί να προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό. Η δουλειά μας σε συνθήκες δεύτερου κύματος της πανδημίας μας παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση την ίδια στιγμή, στοιβάζει τον κόσμο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, τα παιδιά στα σχολεία   Χρειάζεται εδώ και τώρα αγώνας να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας. Σε κάθε περίπτωση κρούσματος να ελέγχεται πλήρως, το γραφείο, το κέντρο διαλογής, η αποθήκη, το κατάστημα, ο χώρος που δουλεύει ο συνάδελφος που διαγνώστηκε.

Η επίθεση στους εργαζομένους του κλάδου θα γίνει ακόμα πιο έντονη. Στα ΕΛΤΑ, ο εργοδότης – κυβέρνηση, μιλάει για μείωση περίπου 10 % σε μισθούς και άλλες περικοπές επιδομάτων και αποζημιώσεων, για να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο ΕΛΤΑ. Την ίδια κούρσα ανταγωνισμού τρέχουν και οι υπόλοιπες εταιρίες του κλάδου, και για να είναι ανταγωνιστικές στον ΕΛΤΑ θα προτείνουν αντίστοιχες μειώσει και τσεκουρέματα. Ήδη, παρά την τεράστια έντασης δουλειά, λένε σε αρκετές εταιρίες του κλάδου ότι φοβούνται την κρίση, προσπαθώντας να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους να «βάλουν πλάτη», οτι έρχονται χρόνια δύσκολα κοκ. 

Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!

Το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας για την καταδίκη του φασισμού, της ναζιστικής φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είναι μία ακόμα απόδειξη για την τεράστια δύναμη των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας. Αυτό το ξέσπασμα με τη μεγαλειώδη συμμετοχή είναι η πραγματική ετυμηγορία για να μπουν ο φασισμός και οι νεοναζί στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

  Σήμερα είναι ώρα να οργανώσουμε την πάλη μας, την δική μας επίθεση. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, να μην πληρώσουμε την κρίση τους.

Η ανάγκη να κατοχυρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο σε μια ΣΣΕ που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας και τους μισθούς μας με βάση τις ανάγκες μας είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Εδώ και τώρα απαιτείται να οργανώσουμε την πάλη μας για ΣΣΕ που θα ισχύει για κάθε εργαζόμενο του κλάδου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ, 10:30πμ

Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδομών Περιστερίου

(Θεοφράστου κ’ 40 Εκκλησιών Περιστέρι,

πλησίον Μετρο: Ανθούπολη κ Περιστέρι)