Ο ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ

Με σύνθημα μας ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός –να μην πληρώσει ξανά ο λαός την Παρασκευή 1η ΜΑΗ το ΣΕΤΤΑ και  δεκάδες  ταξικά συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά! Με απόφαση του ΔΣ, συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία της 1ης Μάη και καλούμε όλους τους συναδέλφους να απεργήσουν.

Μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε αυτές τις συνθήκες που μας βρίσκει η φετινή Πρωτομαγιά ποτέ δεν ξεχνάμε ότι την 1Η Μάη τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του 36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής. Δεν ξεχνάμε ότι η ΠΡΩΤΗ ΜΑΗ είναι η μέρα σύμβολο στον αγώνα της κατάκτησης κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους γιατρούς, νοσηλευτές, υγειονομικό προσωπικό , που δίνουν όλο αυτό το διάστημα παλικαρίσια μάχη βρισκόμενοι καθημερινά εκτεθειμένοι  τόσο με τον κορονοϊό όσο και με το ελλιπέστατο σύστημα υγείας.

Οι εργαζόμενοι και στον κλάδο μας Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών δίνουμε επίσης καθημερινά την μάχη στην πρώτη γραμμή εκτεθειμένοι στον ιό , με την εντατικοποίηση να βαράει κόκκινο, αντιμετωπίζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία με απειλές για απολύσεις, για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, για αναγκαστική αλλαγή βαρδιών, για να πάρουμε άδειες άνευ αποδοχών ή να κάνουμε χρήση της κανονικής μας άδειας.

Η 1η Μάη μας θυμίζει την τεράστια αλήθεια ότι ο πιο θανατηφόρος ιός είναι ο καπιταλισμός.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα! Οργανωνόμαστε στο κλαδικό μας συνδικάτο ΣΕΤΤΑ. Δείχνουμε την δύναμη μας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ότι ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ –ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!!!

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΔΙΧΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΜΑΣ!

Οργανώνουμε την δράση μας ως  απάντηση στα νέα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν που στόχο τους έχουν την παραπέρα συμπίεση των μισθών μας, την διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την παγίωση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, το τσάκισμα της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης και δράσης.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΗ ΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Οι εργαζόμενοι και στον κλάδο μας των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών  αλλά και συνολικότερα έχουμε πλούσια  πείρα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή  η πείρα να γίνει η δύναμη μας από σήμερα και για το αύριο οι συνθήκες το απαιτούν όσο ποτέ! Να δώσουμε απάντηση με την συμμετοχή μας στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και  όλες τις εκδηλώσεις τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί η ΠΝΠ που επιτρέπει στην εργοδοσία να μετακινεί τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ και των ΕΛΤΑ COURIER , ανάλογα με το που μπορεί να τους εκμεταλλευτεί περισσότερο
  • Απαιτούμε την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλείας αλλά και όσων νοσούν (οι ίδιοι, είτε οι οικείοι τους και παραμένουν σπίτι για την φροντίδα τους)
  • Άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν τον τελευταίο χρόνο από τις εργολαβικές εταιρίες, με πλήρη δικαιώματα, στην εταιρία για την οποία παράγει έργο ο εργαζόμενος
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα ΕΛΤΑ.
  • Αναγνώριση της προϋπηρεσίας στις εργολαβικές εταιρίες, ως προϋπηρεσία στα σε όλες τις εταιρίες του κλάδου.
  • Κατάργηση του θεσμού του franchise και των πρακτόρων που λειτουργεί ως μέσω για να ρίχνουν οι μητρικές εταιρίες τους μισθούς.
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους στις εταιρίες ταχυμεταφορών.
  • Άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας στην  εργασία μας, όπως αυτά έχουν κατατεθεί από το Συνδικάτο μας με Υπόμνημα στο Υπουργείο εργασίας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΤΤΑ