Μέσω των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου σε περίοδο πανδημίας ,η κυβέρνηση επιβάλλει σε εμάς τους  εργαζόμενους νέα μέτρα που σαρώνουν και βάζουν σε μόνιμη θηλιά τους μισθούς μας και ότι μας έχει απομείνει από τα δικαιώματα μας, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την εργοδοσία , ώστε να κλιμακώσει την επίθεση της και την επόμενη μέρα!

Ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης επανέλαβε ότι για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρχουν και επιχειρήσεις! Κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε φορά που επιχειρείται από το κεφάλαιο να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων  την χασούρα από τους τζίρους και τα κέρδη του .Προχώρησε σε εξειδίκευση  και επεξήγηση όλων των αντεργατικών μέτρων που περιλαμβάνονται στην τελευταία σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Ο βασικός στόχος όπως είπε ο ίδιος ο Υπουργός είναι να ζήσουν οι επιχειρήσεις δίνοντας το πράσινο φως στην εργοδοσία να επιβάλλει μειώσεις μισθών κατά 50 % για τουλάχιστον 6 μήνες, να βάλει εργαζόμενους  στο πάγο ώστε να απαλλαχτεί από μισθοδοσίες, περνώντας σε αναστολή συμβάσεων, να επιβάλλει μετακινήσεις μεταξύ επιχειρήσεων του ίδιου ομίλου χωρίς να υπάρχει διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, να μετατρέψει το χρόνο αλλά και το χώρο εργασίας ανάλογα με το τι εξυπηρετεί κάθε φορά τα συμφέροντά της!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ!

Εφόσον παραδέχονται ανοιχτά  ότι τα προβλήματα στην καπιταλιστική οικονομία έρχονται πριν την εξάπλωση της πανδημίας και θα παραμείνουν πολύ μετά από αυτήν, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όλα αυτά τα μέτρα που τα τρέχουν με ταχύτητα φωτός, ήρθαν για να μείνουν!

Εμείς  οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός  πληρώσαμε  εδώ και μια δεκαετία τα μνημονιακά μέτρα, για να βγούμε από την καπιταλιστική κρίση και χωρίς να έχει καταργηθεί κανένα από αυτά τα μέτρα , όπως υπόσχονταν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις,  έρχονται εν όψει πανδημίας  και επιβάλλουν και νέα, με ευθύνη κυρίως των μεγαλοεργοδοτών, τους οποίους βλέπουμε ξανά και ξανά  να κερδοσκοπούν και να κερδοφορούν σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων μας!

Με  αφορμή τον κορονοϊό ,ΕΕ και άλλες ισχυρές  καπιταλιστικές οικονομίες οδηγούνται  σε νέα κρίση που ενδέχεται να είναι ακόμα πιο βαθιά από την προηγούμενη! Στην ουσία ο κορονοιός  θα επιταχύνει  αυτή τη διαδικασία, θα λειτουργήσει  ως καταλύτης μίας ήδη υπάρχουσας κατάστασης ύφεσης και κρίσης, κι αυτό το βλέπουμε να έρχεται. Το ζητούμενο είναι ένα,  εμείς οι εργαζόμενοι  καλούμαστε για μια ακόμη φορά  να πληρώσουμε το τίμημα ακόμα πιο ακριβά! Θα πρέπει συνολικά να προετοιμαζόμαστε  οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη, να συνειδητοποιήσουμε  ότι χρειάζεται να βάλουμε το πιστόλι στον κρόταφο της εργοδοσίας  να πιέσουμε όσο δεν πάει άλλο, ώστε να μην παγιωθούν τα νέα μέτρα . Με οργάνωση στους χώρος δουλειάς  , σε κάθε γραφείο συναλλαγής και διανομής, στα κέντρα διαλογής ,στους οδηγούς, με επιτροπές αγώνα για να μην μπουν στον γύψο οι ανάγκες οι δικές μας και των οικογενειών μας!

Συνάδελφοι,  η ατομική ευθύνη  δεν καλύπτει τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας, ούτε μας απαλλάσσει   από τα χρέη μας σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Αντίθετα οι εμείς οι εργαζόμενοι καλούμαστε να ζήσουμε  μέσω της κρατικής προστασίας  με μισθούς των 300 ευρώ- 400 ευρώ με δραματική μείωση που μπορεί να επιβληθεί μονομερώς από την εργοδοσία.

Σήμερα με την πλήρη απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών και της επιθεώρησης εργασίας γίνεται ο κακός χαμός στους κλάδους και τους χώρους δουλείας.

Συγκεκριμένα στον κλάδο μας των Ταχυδρομείων –Ταχυμεταφορών οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στο Κλαδικό μας Σωματείο ΣΕΤΤΑ  από εργαζόμενους που καλούνται να εργαστούν κάτω από συνθήκες με ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής στους περισσότερους χώρους δουλείας,  αντιμέτωποι καθημερινά με την εργοδοτική τρομοκρατία ,με απειλές για απολύσεις , με την εντατικοποίηση να χτυπά κόκκινο ,για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας ,για αναγκαστική αλλαγή βαρδιών ,για να πάρουν οι εργαζόμενοι  άδειες άνευ αποδοχών ή να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας, , ξεπερνούν κάθε λογική!

Το ΣΕΤΤΑ καλεί τον κάθε εργαζόμενο  των Ταχυδρομείων  και Ταχυμεταφορών να έρθει  σε επαφή με το συνδικάτο μας και να μας ενημερώσει  για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, για κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει ο ίδιος και η οικογένεια του!

Εδώ και τώρα απαιτούμε  την  κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αλλά και όσων ή  νοσούν οι ίδιοι και μένουν στο σπίτι, ή φροντίζουν μέλη της οικογένειάς τους που νοσούν , ή έχει  διακοπεί η εργασία τους λόγω των προληπτικών μέτρων.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΜΑΣ!

Η προστασία και η πρόληψη είναι συλλογική υπόθεση και όχι ατομική!

Θα μας βρουν μπροστά τους .Τα ταξικά συνδικάτα δεν  πρόκειται να  επιτρέψουμε να τσακιστούν  τα δικαιώματα μας και οι μισθοί μας!!!