ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Καταγγέλλουμε την διοίκηση των ΕΛΤΑ και την κυβέρνηση της ΝΔ, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για όλα αυτά που έγιναν στην τριμερή συνάντηση του Συνδικάτου μας, με την Διοίκηση των ΕΛΤΑ και το Υπουργείο Εργασίας. Είναι απαράδεκτη η στάση του Πόντιου Πιλάτου όσον αφορά τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ, μέσω τρίτων εταιριών, που απολύσανε σήμερα. Είναι εκατοντάδες οι συνάδελφοι μας που έμειναν άνεργοι. Η στάση της εργοδοσίας των ΕΛΤΑ να λέει με υπόμνημα της,(μέσω της ίδιας δικηγόρου που πριν λίγους μήνες εκπροσωπούσε την Διοίκηση των ΕΛΤΑ σε αντίστοιχη συνάντηση, και συμμετείχε κανονικά) αποποιήθηκε των ευθυνών των ΕΛΤΑ όσων αφορά τους ενοικιαζόμενους συναδέλφους μας.

Είναι προκλητικοί να λένε ότι δεν αναγνωρίζουν τους εργαζόμενους που έχουν δουλέψει για τα ΕΛΤΑ από μήνες μέχρι χρόνια. Είναι προκλητικοί και οι του Υπουργείου που δικαιολογούν την εργοδοσία των ΕΛΤΑ. Έχει ευθύνη η κυβέρνηση με την διορισμένη της διοίκηση στα ΕΛΤΑ, με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει. Συνεχίζουν όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση στην ίδια ρότα. Με την στάση του Υπουργείου Εργασίας, να μην δέχεται εργάτες, να θέλει να τους κάνει μπαλάκι, για να αποτάξει κάθε ευθύνη από πάνω του, αποδεικνύετε ότι δίκαια οι εργαζόμενοι το λέμε υπουργείο εργοδοσίας. 

Στο μόνο που μπορούμε και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη είναι η δύναμη μας, η δύναμη των συνδικάτων μας, οι ταξικές δυνάμεις που δεν τα διπλώνουν στις ορέξεις της εργοδοσίας, της κάθε κυβέρνησης. Τους στέλνουμε μήνυμα, πως ότι και να κάνουν το δίκιο των εργατών δεν σβήνεται, οι αγώνες μικροί και μεγάλοι θα έχουν επίκεντρο τις ανάγκες μας. Θα μας βρουν μπροστά τους σε όλα τα σχέδια που έχουν για να αυγατίσουν τα κέρδη τους και να χτυπήσουν την ζωή μας, τα δικαιώματα μας.

Η στάση της εργοδοσίας των ΕΛΤΑ, να μην δέχεται να μιλήσει με το σωματείο για τους εργαζόμενους και του υπουργείου να μένει θεατής, πρέπει να σημάνει συναγερμό στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ. Δείχνει την σκληρή στάση που θέλουν να κρατήσουν, όσο σκληρή είναι η στάση τους τόσο πιο δυναμική πρέπει να είναι η απάντηση μας.

Η απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη είναι μια ακόμη απάντηση. Συνεχίζουμε μόνιμοι και απολυμένοι εργαζόμενοι διεκδικώντας τώρα την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας, υψώνοντας τοίχος αντίστασης στα σχέδια που έχουν για τους εργαζόμενους, στα πλαίσια της εξυγίανσης. Οι εξελίξεις αφορούν τους εργαζόμενους όλου του κλάδου και πρέπει να μας βρουν σε θέση μαχητικής απάντησης.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ,

10:30 πμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 πμ, πλ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ