ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Εδώ και μήνες – χρόνια εργαζόμαστε στον ΕΛΤΑ μέσω άλλης εταιρίας. Πολλοί από εμάς έχουν αλλάξει πάνω από 3 εταιρίες και έχουν υπογράψει δεκάδες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Δουλεύουμε στο ίδιο έργο στα ΕΛΤΑ, είτε στην διανομή είτε στην εσωτερική εκμετάλλευση. Ήδη δεκάδες συνάδελφοι μας έμειναν άνεργοι το προηγούμενο διάστημα. Ενώ όσοι έχουμε μείνει δουλεύουμε με καθεστώς εργασιακής ομηρίας αφού υπογράφουμε από την αρχή του χρόνου, συμβάσεις μήνα, βδομάδας, πενθημέρου.

Έχουν σχέδιο να μας απολύσουν, κοροϊδεύουν με τα 2μήνα που προκήρυξαν, επιδιώκουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις αφού θα προσλάβουν περίπου το ένα δέκατο. Το κλείσιμο ήδη αρκετών καταστημάτων, και γραφείων έχει φέρει πολύ περισσότεροι δουλεία σε εμάς που δουλεύουμε σε αυτά που έχουν απομείνει. Αν φύγουμε και εμείς από την δουλεία, η εντατικοποίηση σε αυτούς που θα μείνουν θα χτυπήσει κόκκινο.

Συνάδελφε, μόνιμε εργαζόμενε στα ΕΛΤΑ, η μάχη που δίνουμε πρέπει να γίνει και δικιά σου υπόθεση. Τα σχέδια που έχει η κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι λάκκος καλά σκαμμένος για μας τους εργαζόμενους. Αν φύγουμε εμείς από τη δουλεία, και απολύσουν με εθελούσια άλλους τόσους, κάθε μέρα θα γίνεται και χειρότερη, ταυτόχρονα θα χτυπηθούν ακόμη παραπέρα τα δικαιώματα σου.

Συμφέρον όλων των εργαζόμενων στα Ταχυδρομεία σήμερα, είναι να δουλεύουμε όλοι με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, στον ίδιο εργοδότη, τα ΕΛΤΑ, αφού για αυτόν παράγουμε έργο. Γι’ αυτό και διεκδικούμε άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Το ΣΕΤΤΑ σε αυτόν τον αγώνα χρόνια αγωνίζεται και προσπαθεί να οργανώσει την πάλη όλων μας στον κλάδο των Ταχυδρομείων και Ταχυμεταφορών. Είναι το μοναδικό σωματείο που μας δέχεται ως μέλη του, που ενώνει την πάλη των εργαζόμενων του κλάδου. Απέναντι σε φωνές που μας θέλουν χωριστά στο κίνημα, που νοιάζονται πιο πολύ για τις καρέκλες από ότι για τα συμφέροντα μας, που νομιμοποιούν με αυτόν τον τρόπο τον διαχωρισμό που επιβάλει η εργοδοσία, και μας χωρίζει σε μόνιμους – ενοικιαζόμενους.

Είναι ώρα μάχης και ευθύνης του καθ’ ενους μας. Να δώσουμε μάχη υπεράσπισης, του δικαιώματος μας στην δουλεία, υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, της ζωής μας.

Δεν τους δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη, η δική μας δύναμη θα γίνει ο δικός τους φόβος

Καμιά αναμονή, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ,
14:00 στο  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΩΝ του ΣΕΤΤΑ