Εμείς οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία και τις ταχυμεταφορές στην Αρρική που βρισκόμαστε στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, καταδικάζουμε τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, που βαθαίνει ακόμα περισσότερο την χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τον δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τις ΗΠΑ, μετατρέπει την «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» από ανανεώσιμη κάθε χρόνο σε διαρκή, γεμίζοντας τη χώρα μας, με κάθε είδους στρατιωτικές βάσεις (από drones μέχρι πυρηνικά), στέλνοντας μάλιστα και πλοίο στον Περσικό Κόλπο.

Όλες αυτές οι ενέργειες μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα πιθανό μελλοντικό στόχο από μια ενδεχόμενη ανάφλεξη στην περιοχή.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από μια τέτοια συμφωνία. Αντίθετα, οι ζωές μας, το μέλλον μας τίθενται σε κίνδυνο για χάρη των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των κρατών τους, στην περιοχή και συνολικότερα.

Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, που θέλει τους εργαζόμενους υποταγμένους και δεμένους πίσω από την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ανοργάνωτους, με διαλυμένα συνδικάτα και δικαιώματα.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να καταδικάσει αυτή την συμφωνία και συνολικότερα αυτή την πολιτική συμμετέχοντας και στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για συλλογή υπογραφών.

 (https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/)